Satyananda Yoga – Bihar Yoga Tradíció

A Satyananda Yoga vagy Bihar Yoga integrál rendszer, melynek módszerei a tradicionális védikus, tantrikus és jógikus tanításokon alapulnak, és teljes összhangban állnak a fizikai és mentális egészséggel foglalkozó modern tudományokkal. A Bihar Yoga célja az emberi személyiség átfogó fejlesztése és táplálása. Ennek érdekében alkalmaz olyan jógaágakat, mint a hatha, rádzsa, krijá, karma, bhakti és gjána jóga, valamint a mantra, náda, kundaliní és laja jóga. A Bihar Yoga ezeket szisztematikusan tanítja azzal a törekvéssel, hogy egységbe foglalja az emberi létezés minden területét. A Bihar School of Yoga alapítója Swami Satyananda Saraswati. A tradíció mestereinek láncolata Adi Shankaracharyaig vezethető vissza, modern kori mesterei pedig Sri Swami Sivananda Saraswati, Sri Swami Satyananda Saraswati és Sri Swami Niranjanananda Saraswati. Az iskola több mint 350 könyvet és 200 CD-t, DVD-t adott ki a védikus, tantrikus és jógikus hagyományok témáiban, valamint létrehozta a világ első jógaegyetemét a Bihar Yoga Bharatit. A Bihar Yoga honlapja.

A jógaórák, melyeket a budapesti Satyananda Yoga Központban tartunk, a Bihar Yoga integrál szemléletnek megfelelően több elemből állnak: mantra, ászana, mudra, bandha, pránájáma, jóga nidrá relaxáció és meditáció. Így egy Satyananda Yoga órán több jógaág – hatha, rádzsa és mantra – gyakorlatait végezzük. A többi jógaág gyakorlatait pedig rendszeres tanfolyamainkon, szemináriumokon vagy a bentlakásos központunkban lehet megismerni és gyakorolni. Jógaközpontunk tanárai sokéves képzésen szerezték tanári diplomájukat, és többen közülük éveket töltöttek Indiában, a Bihar School of Yogában.

A Magyar Jóga Társulás, a bentlakásos központ Szóládon működik. A hangsúly itt a szádhana, avagy spirituális gyakorlat végzésén és a jógikus életmód megtapasztalásán van az elvonulások, táborok és szemináriumok során. Bővebben a Magyar Jóga Társulásról.

Swami Niranjanananda Saraswati

A Satyananda Jóga Tradíciót képviselik a Yoga Fest-en:

Bhaktananda Saraswati

Székely Ilona Chitra

Satyananda Yoga programok a Yoga Fest-en

Arany Hall Kis Hall Volt Lokál Üveg terem
10:00
SATYANANDA YOGA - BIHAR YOGA TRADÍCIÓ
Mentális Egészség és a Satyananda Yoga Tradíció
10:00 - 10:35
Dr. Sannyasi Tulsi
10:15
10:30
10:45
11:00
11:15
11:30
11:45
12:00
12:15
12:30
12:45
SATYANANDA YOGA - BIHAR YOGA TRADÍCIÓ
Sannyasi Chitra
12:45 - 14:05
Gyakorlati óra
13:00
13:15
13:30
13:45
14:00
No programok available!