sajtó

Sajtóközlemény

2022. június 19-én, vasárnap megrendezésre kerül a YOGA FEST a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola (BHF) és a Magyar Jógaoktatók Szövetsége (MJSZE) közös szervezésében. A rendezvény helyszínéül a Budapest központjában lévő Akvárium Klub szolgál.

A fesztivál célja egyrészt az, hogy a jógával most ismerkedők, leendő jógaoktatók és az érdeklődők számára bemutassuk és propagáljuk a jóga örökérvényű alapelveit, a hagyományos értelemben vett hitelesség kritériumait, bemutassuk azokat az előadókat és tradicionális iskolákat, melyek a jóga értékeit képviselik.

A reggeli órákban (7:30-8:30) az Akvárium Klub feletti füves területen közös gyakorlást tart India Nagykövetsége, Babita Wagh indiai jógatanár vezetésével (Jóga protokol), így is ünnepelve a közelgő Nemzetközi Jóga Napot (június 21.).

A hivatalos program 9 órakor veszi kezdetét, a napot India Magyarországi Nagykövete nyitja meg.

A fesztivál egyik termében előadások zajlanak majd, ahol a fő téma a Jóga és a mentális egészség lesz. Ezalatt másik 3 teremben 80 perces gyakorlati órák lesznek elismert jógaoktatók vezetésével.

A Yoga Fest keretén belül kerül átadásra a Jógarádzsa Díj is, mely Magyarország egyetlen jógaoktatók számára alapított díja. (www.jogaradzsa.hu)

A fesztivál záró eseménye egy „mantra-meditációs béke koncert” lesz, melyben az egyes iskolák képviselői és meghívott zenészek ülnek ki a színpadra együtt, hogy közösen énekeljenek.

Sajtóregisztráció