BHAKTI MARGA

Mahavatár Babadzsi kegyelméből Paramahamsza Sri Szvámi Vishwanandán keresztül kapta meg a világ az Atma Kriya Yoga formájában az ősi, titkos tudást. Az Atma Kriyába való beavatás megnyitja az utat az önmegvalósításhoz azáltal, hogy a Mesterek energiája átáramlik a jóga gyakorlójába (Shaktipat bavatás). A gyakorlatok megtisztítják az idegrendszert, lecsendesítik az elmét, lelassítják az öregedést, kiegyensúlyozzák a hormonokat, növelik az energiaszintet és vitalizálják a fizikai testet. Mély meditációs állapotba juttatnak, és egyesítik az elmét, a testet és a szellemet. Végül megébred bennünk az Isteni Szeretet. Ez a szeretet – amelyet nem érthet meg az elme, és ami még a legnagyobb jógik számára is titok – kulcs annak megvalósításához, akik valójában vagyunk.

Mahavatár Babadzsi az egyes korszakokban, az adott időszaknak megfelelő, különféle jógatechnikákat és tanításokat adott a világnak. Napjainkban az Atma Kriya Yogát adta a világban élő embereknek, hogy kifejlesszék magukban a feltétel nélküli szeretetet, és megvalósítsák magukban Istent.

Az Atma Kriya Yoga a legkönnyebb út a teljességgel való egyesülés megvalósításához, mert egyesíti az elmét, a testet és a szellemet az Istenmegvalósítás útján haladva. Az Atma Kriya Yoga azért van, hogy mindig emlékeztessen: minden Isten, minden időben és minden helyen.” Paramahamsza Sri Szvámi Vishwananda

Paramahamsza Sri Szvámi Vishwananda egy megvilágosodott spirituális mester, a Bhakti Marga mozgalom, vagyis az odaadás ösvényének megalapítója. A Bhakti Marga három vezérlő elve a szeretet, a türelem és az egység. E három szó összefűzése egy időtlen formulát eredményez, amely egyként jelzi az emberiség célját és a hozzá vezető ösvényt is. Bhakti Marga közösség csoportjainak százai és a hasonlóan gondolkodó egyének ezrei alkotnak világszerte immár 64 országban közösségeket. A Bhakti Marga a szeretet és az odaadás ösvénye, egy utazás az elmétől a szívig, ahol találkozunk az igaz szeretettel és Isteni önvalónkkal.  

Paramahamsa Sri Swami Vishwananda egy vaisnava ácsárja egy olyan spirituális vonalból, amely szeretettel imádja Sriman Nárájanát és az Isteni Anyát. Ácsárjaként a Szanátana-dharmát, az Istent szerető örök ösvényt népszerűsíti a bhakti útján.

Ácsárják nagyra becsült és tisztelt hagyományát követve kommentárokat írt fontos szentírásokhoz. Kommentárjai ma az inspiráció megbecsült forrásai, többek között a Srimad Bhagavad Gítá, a Srimad Bhagavatam és a Nárada Bhakti szútrák

Paramahamsza Vishananda életét és munkásságát annak szenteli, hogy minden embert inspiráljon kulturális, vallási, nemi és kortól függő korlátokat meghaladó szeretetre, és megnyissa szíveiket a valamennyiünket átható örök Isteni Szeretet felismerésére és befogadására. Bölcsességet és eszközöket ajánl, hogy felébressze bennünk rejlő belső képességünket ennek a szeretetnek mindennapjainkban való megtapasztalására. Ő maga az Isteni Szeretet átformáló erejének élő példája.

„Küldetésem, hogy megnyissam az emberek szívét, hogy felismerjék és befogadják a valamennyiünket átható örök Isteni Szeretetet.“

Paramahamsza Sri Szvámi Vishwananda


Az OM Chanting az Atma Kriya Yoga része. Egy csoportba végzett, gyógyító technika, amelyet Paramahamsza Sri Szvámi Vishwananda és Mahavatár Babadzsi hozott vissza, hogy segítsen helyreállítani az egyensúlyt és az egységet az emberekben és a világban. A hang és a rezgés a teremtés lényege. Az OM az első hang, amely megalkotja és áthatja a teljes univerzumot. Minden emberhez hozzá tartozik, tekintet nélkül nemzetiségre, etnikumra vagy vallásra. Az OM közös zengetése jót tesz a Földanyának, és gyógyítja a csoport környezetét. Az OM egyénekre gyakorolt hatása során kiegyensúlyozza a fizikai, a mentális, az érzelmi és a spirituális oldalt, és egy sokkal örömtelibb élethez vezet.
A Mesterek áldásnak köszönhetően, az OM Chanting olyan rezgési frekvenciát generál, amely kioltja negativitást, átalakítja azt, és pozitív energiában “fürdeti” a résztvevőket.

Az OM Chanting az ülésrend, az OM folyamatos zengetése és egy szervező – aki Paramahamsza Vishwananda áldását hozza be – jelenlétének kombinációjával működik. A Mester áldása képes a negativitást teljesen pozitív energiává alakítani.

Világszerte 64 országban több mint 2000 rendszeres OM Chanting kör működik.

A félelem az egyik legnagyobb akadály a megvilágosodáshoz vezető úton. Az OM gyógyító technika szabaddá teszi a lelket, hogy a szívből kisugározhasson a fizikai világra. Az OM Chanting körök tagjai ténylegesen meghaladják a félelmet. Az Om Chanting résztvevői azt veszik észre, hogy a sok-sok életen át, félelemből felhalmozott páncélrétegek leválnak róluk.”

Mahavatár Babadzsi

bhaktimarga.org
bhaktimarga.hu

A Bhakti Marga közösséget és az Atma Kriya Yoga tradiciót a következö tanárok képviselik a fesztiválon.:

Rishika Padmakshi (Böhm Márta)

Bhakti Marga programok

Előadó Terem Üveg terem Lokál Lenor terem
10.00
BHAKTI MARGA
Mahavatar Babaji meditációja (vezetett meditáció) és OM zengetés
10.50
12.05
Rishika Padmakshi és Kewat Das (Juhász Gergő)
11.00
12.00
13.00
BHAKTI MARGA
A Bhakti Útja az Atma Kriya Yoga tükrében
13.50
14.20
Rishika Padmakshi
14.00

Előadó Terem

Lenor terem

No programok available!